Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO E-mailul care o dă de gol pe șefa DNA

FOTO E-mailul care o dă de gol pe șefa DNA

E-mailul care ar fi fost dat de Kovesi după apariţia înregistrărilor dintr-o şedinţă DNA a apărut în spaţiul public, fiind prezentat de România Tv. Kovesi spunea că cel care a furnizat înregistrarea va fi numit infractor. Şefa DNA nu a recunoscut existenţa mesajului.

Iulian Budușan 0 comentarii

E-mail-ul are patru pagini şi ar fi fost trimis de procurorul şef al DNA pe 20 iunie 2017, la ora 22:43.

"Trebuie să răspundă în faţa legii cel/cea care a înregistrat ilegal şi a dat public înregistrările cu şedinţa de lucru internă a DNA. (spun cel/cea pentru că cercul limitat de suspecţi are şi 'ea' şi 'el', dar îi voi numi de acum încolo 'infractor' – făra gen – pentru că asta este). În acest moment avem conturat un cerc de suspecti si vom afla cine este vinovat de aceasta fapta", este un pasaj din e-mailul prezentat de România Tv.

Că mail-ul meu cel/cea care furniza toate bîrfele unor persoane din afara DNA a stat cuminte câteva zile spunându-şi că, dacă nu i s-a spus nimic probabil nu se ştie. Nu! Va răspunde penal pentru furnizarea unor informaţii, aşa cum va răspunde şi pentru înregistrarea ilegală care a furnizat-o în afara DNA. Cum spuneam...lumea e mică şi aşa ceva se află mereu! (..)E momentul să fim uniţi şi să arătăm oamenilor că DNA înseamnă tot ceea ce era în ianuarie când au ieşit în stradă să ne susţină. Că DNA nu este un infractor laş care înregistrează ilegal. Că DNA sunt acei oameni care fac zilnic dosare şi se implica", se mai arată în document.

La conferinţa procurorului şef al DNA, din februarie, Laura Codruţa Kovesi a negat faptul că ar fi trimis respectivul e-mail.

"Nu am trimis nicio scrisoare procurorilor din subordine. Zeci de e-mail-uri trimit în fiecare zi. Nu ştiu la ce mail vă referiţi. (..) Daţi-mi voie să nu comentez dacă acel e-mail nu există. Dacă avem e-mailul original şi luăm nişte copii care au apărut în spaţiul public, eu vă spun la aces moment că nu am trimis scrisori, nu am făcut niciun fel de afirmaţii, e-mail-uri către colegii mei prin care să-i fi denigrat sau să fi vorbit urât cu ei", spunea Kovesi.

Kovesi a fost întrebată dacă i-a făcut laşi şi bârfitori, procurorul şef al DNA replicând: "Nu am trimis niciun e-mail cu privire la ceea ce susţineţi dumneavostră".

Existenţa e-mailului a fost invocată şi de procurorii Mihaiela Iorga şi Doru Ţuluş în sesizările la CSM.

În plenul CSM de joi s-a decis admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulate de către procurorii DNA Mihaiela Iorga, Nicolae Marin şi Doru Ţuluş, după ce aceştia ar fi primit citaţii în dosarul deschis în urma apariţiilor cu Codruţa Kovesi, în care li se cerea testul poligraf.

 

Comentarii

loading...