7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFOTO. Gazon și nocturnă noi, tribune dărâmate

FOTO. Gazon și nocturnă noi, tribune dărâmate

Recent, pe Stadionul “Eugen Popescu” din Târgoviște a fost ridicată instalația de nocturnă.

Gazonul comandat de Primăria Municipiului Târgoviște și instalat încă de anul trecut arată impecabil, după cum se poate observa în imaginile surprinse de reporterii “România liberă”.

Marea problemă a arenei dâmbovițene este însă reprezentată de tribune, care sunt departe de a fi pregătite pentru inaugurare.

 

Doar câțiva stâlpi

Tribuna a doua a vechiului stadion din Târgoviște a fost demolată, în urma cu aproximativ doi ani, împreună cu o parte însemnată a peluzei ce lega arena în formă de potcoavă.

În locul acestora, conform proiectului, ar fi trebuit să apară o tribună nouă, de circa 8.000 de locuri.

În acest moment, nu se pot observa decât câțiva stâlpi, pe terenul unde ar fi trebuit să fie înălțată noua tribună.

 

Nici tribuna întâi a vechiului stadion din Târgoviște, nedemolată, nu a fost consolidată încă, așa cum era prevăzut în proiectul administrației publice locale.

 

Două stadioane promise, zero finalizate

Consolidarea și modernizarea Stadionului “Eugen Popescu” a intrat în impas, după ce Primăria Municipiului Târgoviște a reziliat contractul cu contructorul desemnat câștigător la licitația organizată inițial.

Potrivit surselor cotidianului național “România liberă”, constructorul nu ar fi fost de acord cu prețul stabilit de administrația publică locală pentru consolidarea tribunei I și ar fi solicitat demolarea acesteia și ridicarea uneia noi, după identificarea unor fisuri de mari dimensiuni în structură, însă edilul orașului nu ar fi fost de acord.

În prima parte a anului precedent, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Stan, declara, pentru “România liberă”, că Stadionul “Eugen Popescu” va fi finalizat până la sfârșitul lui 2020.

“Cine mai lucrează în această perioadă? Asta este important acum? Proiectul nu a fost abandonat. Nu sunt muncitori azi (n.r. – marți) pentru că plouă. În acest moment sunt în desfășurare doar proiectele pe fonduri europene, cele de la bugetul primăriilor se concentrează pe situația actuală (n.r. – starea de urgență decretată pentru pandemia de COVID-19). Nu pot să dau un termen, dar stadionul va fi gata anul acesta”, ne declara atunci Daniel Cristian Stan.

Târgoviștenii mai așteaptă un stadion complet nou, care ar trebui să fie realizat, conform proiectelor, de către Compania Națională de Investiții.

Terenul, în suprafață de circa 20 de hectare, unde se afla o fostă bază militară, a fost eliberat, dar nu se poate observa nicio urmă că s-ar lucra la ridicarea unei arene sportive în acel spațiu.

Anul trecut, conducerea Companiei Naționale de Investiții le declara reporterilor “România liberă” că au fost aprobate fondurile pentru construirea unui complex sportiv în Târgoviște, dar în proiect “nu apare menționat termenul stadion”.

Acum, proiectul noului stadion a fost abandonat de Compania Națională de Investiții.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă