10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă“Gazele jandarmilor schimbă ADN-ul”. Acum e director de spital la 30 de...

“Gazele jandarmilor schimbă ADN-ul”. Acum e director de spital la 30 de ani

Prin nou mişcare a lui Nicolae Robu, primarul Timişoarei şi preşedinte al PNL, s-ar părea că Plus a a ajuns la guvernare. Dar nu e aşa. Tânărul de 30 de ani s-a transferat în aprilie din partidul lui Dacian Cioloş în PNL, pe motiv că el nu se recunoaşte într-un partid aliat cu socialiştii europeni.

Raul Pătraşcu a studiat Medicina la Timişoara şi Chimia la Yale. S-a întors printre tinerii care au fondat PACT. În 2016 a ajuns consilier de stat al primului ministru tehnocrat.

În 2018, după bătălia dintre demonstranţi şi jandarmi din 10 august a scos maxima:  

“Pe termen lung, gazele cu concentrație mare provoacă traume, aici fac o legătură cu studiile care arată că femeile pot pierde sarcini, gazul are efecte de modificare a ADN, au efecte cancerigene.
Odată metabolizate, pot duce la modificări care pot da naștere unor celule tumorale”, preciza în 15 august 2018, Raul Pătrașcu, asistent universitar UMF Timișoara, potrivit Digi.tv. 

Raul Pătraşcu face parte din echipa de cercetare a noului Centru de Medicină Genomică de la UMF Timișoara.

Din punct de vedere politic, tânărul e foarte activ. El a fost membru PACT, partid absorbit de PNL.

Activează şi în lumea business-ului, fiind asociat în firma de consultanţă RISE Consortium a “inteligenţilor tineri” Sebastian Burduja, zis Tianu, mai nou în Consiliul de Supraveghere a Transelectrica (singura legătură a sa cu transportul de energie fiind punerea telefonului în priză), Alexandru Pânişoară, candidat la Primăria Sectorului 6 din partea PACT, Alexandru Popescu, masterand al Academiei Naţionale de Informaţii, Valentin Ştefan, specialist în “Open Source Intelligence (OSINT)”, Marius Stas, absolvent al Academiei Militare, cu un doctorat în tehnologia informaţiei şi lista e lungă, relevă o investigaţie de presă.

După ce a terminat, în doi ani sau patru, nu se ştie, facultatea de chimie de la Yale Academy, Raul Pătraşcu s-a angajat la McKinsey & Company, o companie de consultanţă, recunoscută de Agenţia de rating Moody’s.

S-a întors în ţară pentru a fi speaker la Healthcare Bucharest Forum, organizat de Aspen România, condus de Nic Voiculescu, unchiul fostului ministru cioloşist al sănătăţii Vlad Voiculescu.

Sub semnătura lui Dacian Cioloş, prim ministru, a apărut în Monitorul Oficial  Decizia nr. 105/2016 de numire a lui Raul-Florian-Petrișor Pătrașcu în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru.

 

Per tu cu Dacian şi Dan

În timpul guvernării Cioloş susţine acum că nu a făcut decât o deplasare externă, ocupându-se cu reforma din sănătate şi cu victimele din clubul Colectiv. 

Pe reţelele de socializare a fost un influencer pe linia Plus-USR, numindu-i adesea pe Barna şi Cioloş cu numele mic.

Ca unul care cunoaşte bine sistemul de sănătate, din înălţimea Cancelariei Primului Ministru, şi-a exprimat opinia despre politicile publice.

“La noi politicile publice nu sunt facute de specialişti, bazate pe date sau analize. Ele sunt făcute de orice şmecher cu gura mare. Cine behăie mai tare, câştigă, e preluat de media, face valuri, de cele mai multe ori împotriva binelui public. Chiar şi, sau în special, în Sănătate. De aia murim cu zile. Mă gândesc serios dacă am şanse să influenţez politicile de Sănătate fără să mă transform într-un clown tip Codrin Ştefănescu sau alţii. Încă nu cred ca e posibil, şi asta e trist, aşa vom continua ca şi până acum.”

 Deşi e mai tânăr vorbeşte la persoana întâia singular despre Barna şi Cioloş, părând foarte apropiaţi faţă de ei.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă