8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGhiţă: Era coadă să îi strângă lumea mâna lui Kovesi. Şi eu...

Ghiţă: Era coadă să îi strângă lumea mâna lui Kovesi. Şi eu m-am înscris la coadă

“La aceste evenimente veneau mulţi oameni. Codruţa Kovesi era procurorul general al României. Era coadă să îi strângă lumea mâna, era coadă să o bage în seamă”, a declarat Sebastian Ghiţă, în interviul pentru Evenimentul Zilei.

Întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu dacă s-a pus la rând, Ghiţă a răspuns: “m-am înscris la coadă ca toată lumea. <<Bună ziua. Sunt Sebastian Ghiţă>> (…) Mă distrează cei care spun că nu erau la K2. Atunci erau foarte bucuroşi când cineva îi băga în seamă de la SRI sau procuratură”.

Cât priveşte interesul celor prezenţi de a intra în contact cu Laura Kodruţa Kovesi, fostul parlamentar spune că era vorba despre protecţia pe care aceştia o căutau.

Se gândea fiecare că procurorul general îl vede, îl ştie, îl observă în acel mediu, poate e mai protejat. Poate e mai bine văzut, poate i se trece cu vederea o greşeală. Astăzi nu mai recunosc, cu toate că dacă SRI deschide porţile va fi o alergătură către Băneasa de ne umflă râsul”, susţine Ghiţă.

Ghiţă a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

Până acum, statul român nu a finalizat demersurile pentru extrădarea sa.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă