8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăÎncă un abuz DNA a fost demascat! Aristotel Căncescu, achitat!

Încă un abuz DNA a fost demascat! Aristotel Căncescu, achitat!

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a câștigat, pe fond, procesul intentat de procurorii DNA într-un dosar de evaziune fiscală, trimis la instanță în martie 2017. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, anunță presa locală.

De asemenea, inculpaților li s-a ridicat sechestrul asigurator pe avere.

Reamintim faptul că, în rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Căncescu Aristotel Adrian a vândut rețeaua unui post de radio pe care-l deținea, către o societate de profil, prin încheierea, la data de 02.03.2007, a unui contract de vânzare-cumpărare, prețul fiind de 5 milioane euro.

Structura afacerii a fost stabilită de inculpatul Căncescu Aristotel Adrian astfel încât să nu plătească taxe și impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacții. Concret, transferul celor 33 licențe audiovizuale nu s-a făcut direct de la societățile deținătoare, printre care și SC Canaris SRL, către cumpărătorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, înființată anume în acest scop de inculpatul Căncescu Aristotel Adrian.

Astfel, societatea nou creată a cumpărat licențele respective la un preț subevaluat, de 100 euro/licență, iar ulterior cumpărătorul final a achiziționat toate părțile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reală a licențelor), deși aceasta din urmă, la momentul respectiv, nu deținea în patrimoniu alte bunuri sau active.

În cauză, A.N.A.F. – DGRFP Brașov a precizat că se constituie parte civilă față de SC Canaris SRL cu suma totală de 19.418.549 lei și față de o altă societate cu suma totală de 1.150.336 lei.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă