Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Înregistrare explozivă! Romeo Dunca îi cere unui director "să se lase singur la vatră"

Înregistrare explozivă! Romeo Dunca îi cere unui director "să se lase singur la vatră"

De la preluarea mandatului de Președinte al Consiliului Județean, Romeo Dunca s-a lansat într-o serie amplă de declarații care prefigurează abuzuri de proporții. Intenția sa de a disponibiliza un număr consistent de funcționari publici locali a reprezentat doar primul pas.

Marius Ghilezan 0 comentarii

Tacticile sale abuzive au fost expuse astăzi de o înregistrare incendiară în care Romeo Dunca îl presează pe Gabriel Stika să demisioneze din funcția de Director al Direcției Drumuri din cadrul Consiliului Județean Caraș Severin.

"Lasă-te, măh, la vatră, de astăzi!" zice Dunca

Scopul acestor presiuni abuzive este acela de a-i permite lui Dunca să-și instaleze în funcții oameni fideli lui, care să-i pună în aplicare interesele de afaceri. Modelul de operare este extrem de agresiv, așa cum sugerează și înregistrarea care a intrat în posesia noastră. Dunca îi recomandă textual lui Gabriel Stika să ”se lase la vatră,” pentru a ușura efortul de a fi înlăturat. Din conversație se înțelege foarte clar că Dunca amenință voalat că dacă Stika nu se va retrage, atunci vor fi operate tot felul de manevre de intimidare.

Oricine ascultă înregistrările își dă seama că președintele CJ Caraș Severin solicită demisia lui Gabriel Stika în baza unor zvonuri pe care acesta le aude și a unor presupuse validări de la cel mai înalt nivel. Faptul că Romeo Dunca nu are o acuză concretă de pus pe masă sugerează, fără echivoc, faptul că dialogul nu este altceva decât o încercare de intimidare, în urma căreia Dunca ar spera ca postul de șef al Direcției Drumuri să fie eliberat pentru ca PNL s-și poată instala acolo un fidel, nu un profesionist.

Președintele Consiliului Județean merge până acolo încât să sugereze că alți oameni nu agreează acțiunile lui Gabriel Stika, deși este clar că simpatiile nu fac parte din lista elementelor de luat în calcul atunci când se discută despre părăsirea unei funcții.

Dunca subliniază de mai multe ori că dacă Stika renunță la funcție, atunci acesta va avea liniște, formulând tot felul de amenințări directe, legate de alegații nedovedite. Strategia lui Dunca pare a fi aceea de a jongla între proverbialele bețe și morcovi. Acesta folosește amenințări pentru a înmuia terenul și apoi promite că va direcționa discreționar fonduri spre o anumită localitate pentru ca Gabriel Stika să poată ”trăi liniștit.”

"Dacă mă ajuți și îți vezi de treaba ta, o să avem liniște un timp îndelungat" (Dunca)

Un al treilea participant la discuție, numit ”Nelu,” având o voce care seamănă izbitor cu cea a lui Ioan Popa, spune lucrurilor pe șleau. Acesta explică faptul că Gabriel Stika trebuie să părăsească funcția, pentru simplul motiv că a făcut parte din fosta echipă de conducere a Consiliului Județean. Cu alte cuvinte, tot acest circ, toate aceste șantaje și amenințări, au la bază o sursă eminamente politică. Scopul nu este eficientizarea administrației, ci numirea în funcție a unor docili și fideli membri PNL.

Discuția alunecă treptat și spre centrul de interes al tuturor acțiunilor lui Romeo Dunca și motivul real pentru care domnia sa a candidat la Consiliul Județean, eterna obsesie pentru Muntele Mic, vaca de bani a domniei sale și locul în care toți investitorii săi de casă, oameni între care se numără și miniștri, au îngropat bani mulți în ultimii ani, bani pentru care Dunca este direct responsabil.

"N-am timp să mă focusez cu toate forțele pe tine" (Dunca)

Romeo Dunca nu se oprește aici. Acesta se folosește de ocazie pentru a trimite un avertisment, prin intermediul lui Stika, tuturor celor care au făcut partea din vechea echipă de la CJ, amenințând, în continuare, cu hăituiri birocratice și instituționale, până la momentul părăsirii funcțiilor. Cu o mânie greu de explicat, Dunca urlă spre finalul discuției că ”ei nu înțeleg că s-a terminat,” finalizând astfel o serie de acuzații lansate la intimidare din care rezultă că abuzul este nou model de administrație locală în 2020. Dunca se folosește chiar de argumentul conform căruia ar avea ”multe victime” pentru a întări iminența amenințărilor sale. Finalul apoteotic al discuției ne prezintă un șef de Consiliu Județean care amenință că îl va deposeda pe Gabriel Stika de o pensiune ce se presupune a fi a sa, deși nu sunt furnizate dovezi în acest sen.

"I-am mătrășit pe toți și apoi am făcut treabă!"

Această înregistrare confirmă abuzurile în cascadă de care Romeo Dunca a fost acuzat, de la preluarea mandatului său la Consiliul Județean Caraș Severin. Totodată, ea pune la îndoială adevăratele motive pentru care Dunca ar dori să demită, de îndată, un număr semnificativ de funcționari publici. Mergând pe argumentele expuse chiar de partenerul de discuție al lui Dunca, scopul este acela de a înlocui vechea echipă (indiferent de cât de performantă a fost) cu noua echipă, formată din liberali docili, ascultători, puși pe rapt.


În cele din urmă, Stika a renunțat la luptă. A demisionat.

 

Comentarii

loading...