Laura Codruța Kovesi  (Foto: Arhivă)

Laura Codruța Kovesi (Foto: Arhivă)

Inspecția Judiciară acuză CSM că vrea s-o protejeze pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi

Şeful Inspecţiei Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, consideră drept "îngrijorătoare" atitudinea Secţiei pentru procurori din cadrul CSM, care ar fi înlăturat o parte a constatărilor controlului efectuat de Inspecția Judiciară la DNA.

Mihai Diac 0 comentarii

"Trebuie să admitem că la acest moment ne îngrijorează abordarea inedită a Secţiei pentru procurori care, în cazul controlului efectuat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura Centrală, a înlăturat parte dintre constatările faptice ale unora dintre membrii echipei de control, apreciind că aplicarea standardelor ar fi fost neunitară şi neuniformă", a declarat Lucian Netejoru cu prilejul bilanțului Inspecției Judiciare pe anul 2017.

"Privim şi noi cu îngrijorare deteriorarea încrederii în Justiţie pe fondul numărului ridicat de informaţii apărute în spaţiul public privind un pretins mod în care s-ar fi desfăşurat activitatea de urmărire penală în anumite cauze. Fără să intru în detalii, îmi exprim convingerea că, în limitele competenţelor conferite de lege, inspectorii judiciari, cu obiectivitate şi celeritate, vor scoate adevărul la lumină, oricât de plăcut sau de neplăcut ar fi acesta. Şi în acest context, ca de fiecare dată, sprijinul domnului procuror general ne va fi de un real folos", a susținut magistratul Netejoru.

Inspecţia Judiciară şi-a prezentat, miercuri, raportul de activitate pe anul 2017.

Comentarii

loading...