Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Iohannis a acceptat urmărirea penală a lui Tăriceanu. DNA îl acuză de fapte comise acum 14 ani

Președintele Klaus Iohannis a acceptat urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, pe baza unui dosar în care DNA îl acuză pe Tăriceanu de fapte comise acum 14 ani.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis a acceptat urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, trimițând cererea Parchetului către ministrul Justiției.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie a.c., ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, sub aspectul săvârșirii de către acesta a unei infracțiuni de luare de mită", anunță, miercuri, Administrația Prezidențială.

Procurorii DNA au întocmit un dosar în care îl acuză pe Tăriceanu de fapte care s-ar fi petrecut acum 14 ani. La data comiterii presupuselor fapte, Tăriceanu era prim-ministru.

În noiembrie 2018, în perioada în care Tăriceanu era senator, DNA a solicitat Senatului României să încuviințeze efectuarea urmăririi penale față de acesta. Drept răspuns, la data de 3 iunie 2019, Senatul a respins cererea de începere a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu.

Comentarii

loading...