25.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Iohannis așteaptă o propunere de la CSM în urma căreia ar putea decide destituirea șefei DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că n-a primit nicio propunere din partea CSM referitoare la eventuala revocare a procuroarei Giorgiana Hosu din funcția de procuror șef al DIICOT.

Șeful statului a spus însă că așteaptă o eventuală propunere în acest sens de la CSM și că, dacă o va primi, o va „analiza”.

Președintele Iohannis, în calitate de șef al statului, este cel care, la propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, a numit-o pe Giorgiana Hosu în funcția de procuror șef al DIICOT, în ciuda faptului că, încă din acel moment, soțul Giorgianei Hosu era cercetat într-un dosar penal.

Dan Hosu, soțul Giorgianei Hosu, a fost ofițer de poliție la Criminalitate Organizată și este acuzat că, în această calitate, ar fi lăsat să se „scurgă informații” despre o anchetă penală în curs.

Întrebările jurnaliștilor către președintele Iohannis legate de cazul Giorgianei Hosu au apărut, miercuri, în contextul în care, cu o zi înainte, șeful Poliției Române, chestorul principal Liviu Vasilescu, a demisionat după ce s-a aflat că s-a întâlnit noaptea cu doi interlopi, iar demisia șefului Poliției a fost imediat acceptată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul Marcel Vela a admis că această întîlnire a chestorului principal Vasilescu aduce prejudicii de imagine Poliției Române și Ministerului de Interne.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă