8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIohannis așteaptă o propunere de la CSM în urma căreia ar putea...

Iohannis așteaptă o propunere de la CSM în urma căreia ar putea decide destituirea șefei DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că n-a primit nicio propunere din partea CSM referitoare la eventuala revocare a procuroarei Giorgiana Hosu din funcția de procuror șef al DIICOT.

Șeful statului a spus însă că așteaptă o eventuală propunere în acest sens de la CSM și că, dacă o va primi, o va “analiza”.

Președintele Iohannis, în calitate de șef al statului, este cel care, la propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, a numit-o pe Giorgiana Hosu în funcția de procuror șef al DIICOT, în ciuda faptului că, încă din acel moment, soțul Giorgianei Hosu era cercetat într-un dosar penal.

Dan Hosu, soțul Giorgianei Hosu, a fost ofițer de poliție la Criminalitate Organizată și este acuzat că, în această calitate, ar fi lăsat să se “scurgă informații” despre o anchetă penală în curs.

Întrebările jurnaliștilor către președintele Iohannis legate de cazul Giorgianei Hosu au apărut, miercuri, în contextul în care, cu o zi înainte, șeful Poliției Române, chestorul principal Liviu Vasilescu, a demisionat după ce s-a aflat că s-a întâlnit noaptea cu doi interlopi, iar demisia șefului Poliției a fost imediat acceptată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul Marcel Vela a admis că această întîlnire a chestorului principal Vasilescu aduce prejudicii de imagine Poliției Române și Ministerului de Interne.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă