8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăJudecătoarea Camelia Bogdan, exclusă a doua oară din magistratură

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă a doua oară din magistratură

Un cutremur s-a produs luni în justiție: judecătoarea Camelia Bogdan (care activează în prezent la Curtea de Apel Târgu Mureș) a fost din nou exclusă din magistratură.

Decizia a fost luată în unanimitate de către Secția pentru judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informează Antena 3, precizând că, din primele informații, reiese că este vorba despre niște sechestre dispuse de către Camelia Bogdan în unele dosare penale. 

“Admite acţiunea disciplinară executată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei judecător Camelia Bogdan. În baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei judecător Camelia Bogdan sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. o) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, este decizia CSM din 2 aprilie.

Amintim că Bogdan a mai fost dată afară din magistratură, dar ICCJ a dispus definitiv reprimirea ei în breaslă, dar și mutarea disciplinară a judecătorului de la Curtea de Apel București la CA Târgu Mureș.

Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în februarie 2017, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, în speţa în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate. Judecătoarea Camelia Bogdan avea posibilitatea să atace decizia CSM la ÎCCJ, în termen de 15 zile.

Concret, Camelia Bogdan pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă a fost sponorizată de acelaşi minister pentru un curs de două săptămâni la Poiana Braşov.

Anul trecut, atât judecătoarea Camelia Bogdan, cât şi Mugur Ciuvică au explicat situația în plenul CSM.

Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului.

După ce s-a întors din sejur, judecătoarea Camelia Bogdan a decis, într-un timp record, în favoarea Ministerului Agriculturii.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă