Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, denunț la Parchetul General

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, denunț la Parchetul General

Marți, la Parchetul General, Sorin Roșca Stănescu a făcut o declarație în fața jurnaliștilor prezenți, răspunzând întrebărilor acestora, referitoare la denunțul penal pe care a anunțat că îl depune la Parchetul General.

Rl online 0 comentarii

A fost însoțit de avocatul Dan Chitic, care, la rândul său, a făcut unele precizări.

În esență, jurnalistul solicită prin denunț declanșarea unei anchete penale, care să-i pedepsească pentru mai multe infracțiuni în legătură cu care există indicii temeinice pe toți cei responsabili de întocmirea, semnarea și utilizarea protocolului încheiat între Serviciul Român de Informații și Parchetul General. În mod ilegal, din prevederile acestui protocol s-a adăugat la lege și au fost grav lezate interesele și drepturile legitime ale unor cetățeni și a fost afectată independența Justiției.

Denunțul penal făcut de Sorin Roșca Stănescu:

DOMNULE PROCUROR GENERAL,

Subsemnatul SORIN-ŞTEFAN ROŞCA-STĂNESCU, domiciliat în București, reprezentat prin avocat Daniel M.V. Chitic, cu sediul ales la CIA Daniel M.V. Chitic,

formulez în temeiul art. 288, 290 și urm. C.pr.pen. prezentul

 DENUNŢ cu privire la săvârşirea următoarelor infracţiuni în legătura cu încheierea şi punerea în aplicare a Protocolului de cooperare nr. 00750/003064 din 04.02.2009 („Protocolul”), încheiat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii:

Abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 C.pen.;
Compromiterea intereselor Justiţiei, prevăzută de art. 277 C.pen.;
Uzurparea funcţiei, prevăzută de art. 300 C.pen.;
Delapidare, prevăzută de art. 295 C.pen.;
Deturnare de fonduri, prevăzută art. 307 C.pen.;Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prevăzută de art. 304 C.pen.

Comentarii

loading...