Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Laura Codruța Kovesi  (Foto: Arhivă)

Laura Codruța Kovesi (Foto: Arhivă)

Kovesi a prezentat stadiul dosarelor DNA: Suntem acuzați pe nedrept, n-am motiv să-mi dau demisia

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a organizat o conferință de presă pentru a face precizări asupra stadiului unor dosare aflate în lucru la serviciul teritorial Ploiești al DNA.

Mihai Diac 0 comentarii

UPDATE 20,25: "Da, câteodată avem procurori care nu respectă legea, dar luăm măsuri imediat. Atunci când un procuror aduce o probă care nu respectă legea, judecătorul o anulează".

-----------------------------------

UPDATE 20,20: "Legea nu prevede nicio posibilitate a procurorului - șef de a suspenda un procuror din funcție și nu am nicio posibilitate să-l sancționez. Acesta este atributul Consiliului Superior al Magistraturii", a explicat Kovesi.

-------------------------------------

Pe de altă parte, ea a precizat că a vorbit la telefon cu procurorul Onea, șeful DNA Ploiești, pentru a-i cere explicații asupra acuzațiilor pe care le primește din partea membrilor familiei Cosma.

-----------------------------------

UPDATE 20,10: În momentul în care a început să lucreze în DNA, procurorul Mircea Negulescu (în prezent suspendat) aveo 20 de ani vechime și nu exista nicio plângere împotriva lui, afirmă șefa DNA.

Pe de altă parte, nici Laura Codruța Kovesi n-a primit vreo plângere scrisă legată de Negulescu, în perioada în care acesta a lucrat în DNA.

-----------------------------------

UPDATE 20,00: "Inculpatul Vlad Cosma a venit din proprie inițiativă și a făcut mai multe denunțuri la Direcția Națională Anticorupție", a relatat Kovesi.

-----------------------------------

UPDATE 19,50: "Justiția este sub un asalt, și nu de ieri, de azi, ci de peste un an de zile", a afirmat Laura Codruța Kovesi.

-------------------------------------

UPDATE 19,48: Vlad Cosma, fost deputat PSD, a avut calitatea de martor cu identitate protejată într-un dosar aflat în lucru la DNA, a precizat Laura Codruța Kovesi. Protecția i-a fost însă ridicată în cursul zilei de luni, întrucât s-a considerat că fostul deputat și-a dezvăluit, din proprie inițiativă, această calitate de martor, a explicat șefa DNA.

----------------------------------------

UPDATE 19,45: "Am făcut ceea ce prevede legea", a precizat șefa DNA, care a admis, însă, că în privința activității DNA este în curs o verificare din partea Inspecției Judiciare.

"Avem mecanisme interne de autocurățare", a precizat Kovesi.

--------------------------------------

UPDATE 19,40: "Suntem acuzați pe nedrept că am fabrica probe", a susținut Laura Codruța Kovesi.

-----------------------------------------

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a prezentat public, într-o conferință de presă, stadiul în care se află dosarele controversate de la DNA Ploiești.

Principalele dosare la care s-a referit sunt cele ale familiei Cosma.

Conferința de presă oganizată, miercuri seară, la sediul central al DNA a fost prima acțiune de acest tip desfășurată din momentul în care Laura Codruța Kovesi a preluat funcția de procuror șef al DNA.

Comentarii

loading...