Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kovesi: „Sunt sigură că vor urma atacuri, dar sunt pregătită”

Kovesi: „Sunt sigură că vor urma atacuri, dar sunt pregătită”

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef european, anunță investigații de amploare legate de modul în care s-au cheltuit fondurile Uniunii Europene la nivelul statelor membre.

Petronel Tudor 0 comentarii

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, va avea ca atribuții investigarea și angajarea răspunderii urmăririi în justiție pentru fraude din fondurile Uniunii Europene. Procurorul-șef a anunțat într-un intreviu la Euronews, citat de Mediafax, că instituţia pe care o conduce va fi una care va schimba fundamental modul în care au fost cercetate până acum aceste fraude financiare şi infracţiunile de criminalitate organizată.

„Vom cerceta anumite infracţiuni comise în legătură cu state membre, cu cetăţenii săi sau pe teritoriul statelor membre. În plus, vom coopera cu autorităţile statelor şi vom aplica instrumentele de cooperare judiciară disponibile în prezent.", a anunțat Laura Codruța Kovesi.

Investigațiile privind fraudarea fondurilor europene puse la dispoziția statelor membre vor avea ca efect intensificarea atacurilor la adresa Parchetului European, este convinsă Kovesi, dar procurorii care vor instrumenta dosarele sunt pregătiți.

„Mă aştept să văd atacuri împotriva instituţiilor şi procurorilor noştri, dar cred că experienţa mea anterioară a fost o pregătire bună pentru ceea ce va urma. Sunt sigură că vom forma o echipă foarte bună împreună cu toţi procurorii europeni, nu voi fi singură în această luptă. Sunt sigură că vor urma atacuri, dar sunt pregătită şi sunt convinsă că şi colegii mei vor fi gata", a adăugat procurorul-șef european.

Comentarii

loading...