15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Lovitură pentru Viorel Lazăr: Procurorii i-au pus sechestru pe bunuri

În proces s-a constituit ca parte civilă ANAF, care încearcă recuperarea presupusului prejudiciu produs bugetului de stat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au instituit măsursa sechestrului pe bunurile a două firme administrate de omul de afaceri Viorel Lazăr, trimis în judecată pentru o presupusă evaziune de peste 36 de milioane de lei.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, sechestrul vizează bunuri imobile şi conturi ale firmelor care ar fi fost folosite la comiterea infracţiunii.

Totodată, ANAF s-a constituit parte civilă în proces, încercând să recupereze prejudiciul care ar fi fost produs bugetului de stat.

Omul de afaceri Viorel Lazăr, administrator al societăţilor comerciale Lazăr & Sohne SRL şi L & Fleisch SRL a fost trimis în judecată în stare de libertate, iar cele două firme sunt ”parte responsabilă civilmente” în proces.

Conform unui comunicat de presă remis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul  Arad, ”în perioada 2010-2013, prin ascunderea sursei impozabile, inculpatul, în calitate de administrator a două societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate prelucrarea şi conservarea cărnii, a cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în sumă de  36.094.158 lei”.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Arad, potrivit News.ro.

Ultima oră
Pe aceeași temă