Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Justiției a finalizat proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale

Ministerul Justiției a finalizat proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale

Ministerul Justiției a publicat, astăzi, textul proiectului de lege care, dacă va fi aprobat de Parlament, va duce la desfiijnțarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Mihai Diac 0 comentarii

Proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiției "este promovat de Ministerul Justiției în temeiul programului de guvernare al Guvernului PNL Orban și a Memorandumului din data de 27 decembrie 2019 adoptat de acesta", precizează un comunicat de presă transmis, ieri, de Ministerul Justiției.

Conform acestui proiect, SIIJ va fi desființată, iar sarcina de a ancheta judecătorii și procurorii suspectați de fapte ilegale va reveni Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Totuși, indiferent de modul cum se finalizează ancheta DNA, un judecător sau un procuror nu va putea fi trimis în judecată decât după ce procurorul general al României va emite un aviz în acest sens.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Justiției, proiectul de lege "va fi transmis către CSM pentru procedura de avizare, imediat după afișare. Proiectul prevede ca soluții legislative principale desființarea SIIJ, revenirea la competențele legale ale parchetelor existente anterior înființării secției, precum și garanții procesuale solide pentru protejarea independenței magistraților față de orice erori judiciare sau eventuale abuzuri".

Comentarii

loading...