Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Justiției, precizări privind situația fugarului Dragoș Săvulescu

Ministerul Justiției, precizări privind situația fugarului Dragoș Săvulescu

Ministerul Justiţiei a precizat că procedura aducerii în ţară a afaceristului Dragoş Săvulescu este una judiciară, iar intervenţia ministerului are loc numai la solicitarea expresă de asistenţă a autorităţilor judiciare emitente şi de executare a mandatului european de arestare.

Rl online 0 comentarii

"În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public privindu-l pe Dragoş Săvulescu, Ministerul Justiţiei face următoarele precizări: împotriva numitului a fost emis, de către Curtea de Apel Bucureşti, un mandat european de arestare care a fost transmis autorităţilor competente italiene. La începutul acestui an, Ministerul Justiţiei a luat cunoştinţă de faptul că dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Napoli, întrucât această instanţă a transmis şi MJ, spre informare, copia corespondenţei adresată instanţei române", precizează Ministerul Justiţie într-un comunicat de presă.

Sursa citată subliniază că, atât Ministerul Justiţiei, cât şi autorităţile judiciare române, în cadrul procedurilor judiciare de predare în baza mandatelor europene de arestare, "au acţionat şi vor acţiona cu celeritate în conformitate cu competenţele atribuite prin dispoziţiile legale incidente ale legii 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

Ministerul Justiţiei precizează că, în aceste condiţii, procedura este una judiciară, iar intervenţia ministerului are loc numai la solicitarea expresă de asistenţă a autorităţilor judiciare emitente şi de executare a mandatului european de arestare.

"Această procedură se derulează în faţa unor instanţe, iar asistenţa pe care ministerul o poate oferi se referă, spre exemplu, la: punerea în legătură a autorităţilor judiciare mai sus menţionate acolo unde nu este posibil contactul direct, furnizarea unor informaţii pe care le solicită autoritatea judiciară de executare din partea autorităţilor penitenciare române. Ministerul Justiţiei nu îşi poate depăşi atribuţiile conferite de lege întrucât aceasta ar reprezenta o imixtiune în activitatea judiciară.", explică sursa menţionată.

Pe 13 ianuarie, surse judiciare au precizat că Dragoş Săvulescu, fost finanţator al clubului Dinamo, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa, s-a predat la o secţie din Napoli, în prezenţa avocatului său.

Comentarii

loading...