14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul de Interne l-a mutat pe șeful Poliției Cluj în județul Ialomița

Ministrul de Interne l-a mutat pe șeful Poliției Cluj în județul Ialomița

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, marți, la solicitarea ziarului România Liberă, că ofițerul Rus Mircea-Ion, având gradul profesional de comisar-șef de poliție, “a fost detașat, pe o perioadă de 3 luni, la Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița și numit în funcția de șef al IPJ Ialomița”.

Preluarea noii funcții s-a realizat “potrivit Ordinului ministrului afacerilor interne nr. II/855 din 22.05.2020, începând cu data de 25.05.2020”.

Comunicatul Ministerului de Interne precizează că “la nivelul aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, nu există date cu privire la o anchetă internă sau o cercetare administrativă” referitoare la ofițerul Mircea Rus.

Pe de altă parte, comunicatul MAI nu oferă niciun indiciu cu privire la motivele pentru care ofițerul Mircea Rus, care era șef de Inspectorat Județean în Ardeal, a fost nevoie să fie mutat tocmai în județul Ialomița. Presa locală susține că s-ar fi căutat un înlocuitor urgent pentru fostul șef al IPJ Ialomița, care a fost mutat pe o funcție inferioară, iar înlocuitorul a fost găsit în persoana șefului IPJ Cluj.

Potrivit site-ului IPJ Cluj, pe funcția de șef al acestui Inspectorat, ca succesor al lui Mircea Rus, a fost împuternicit comisarul-șef Ciprian-Vasile Rus. Pe site-ul IPJ Cluj nu se precizează durata acestei împuterniciri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă