15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul de Interne ordonă o anchetă asupra furturilor de lemne din nordul...

Ministrul de Interne ordonă o anchetă asupra furturilor de lemne din nordul României

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a ordonat, joi, o anchetă asupra furturilor de lemne din județul Suceava, anchetă la care participă reprezentanți ai mai multor structuri din Poliția Română.

Ordinul ministrului intervine după ce un activist de mediu, Daniel Bodnar, a anunțat pe internet că a fost agresat de angajații unei firme care ar folosi lemn sustras din pădurile din Suceava. Activistul de mediu spune că a fost lovit cu pietre și că, în urma acestui atac, i-au intrat și cioburi în ochi.

”Nu mi-e frică de ei, dar nu mai pot. Tot ce am făcut este pentru că îmi iubesc țara. Criminali odioși, au autorități de partea lor. De aceeea își permit să recurgă la violență. Eu nu știu ce mai putem face noi, oameni simpli”, spune Daniel Bodnar într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit presei locale, anterior a mai avut loc un incident, în care activistul de mediu fusese pe punctul să fie aruncat din mașină, de un alt automobil care a încercat să-l scoată de pe șosea. Poliția a decis că a fost un simplu accident rutier.

“Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate”, informează un comunicat al MAI, difuzat joi.

“Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situaţii de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocraţia şi profesionalismul”, precizează ministrul de Interne, Marcel Vela.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă