7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul Justiției, Stelian Ion, pregătește un șef cu puteri depline la DIICOT

Ministrul Justiției, Stelian Ion, pregătește un șef cu puteri depline la DIICOT

Noul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR PLUS) atrage atenția că situația de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care este condusă de un procuror șef interimar, trebuie să fie rezolvată prin numirea unui procuror – șef cu puteri depline.

“Acolo este o situaţie de interimat. Interimatul în sine nu aduce prea multe lucruri bune, pentru că el creează acea senzaţie a unui provizorat, nu se ştie cum stau lucrurile. Trebuie făcută o numire de mandat plină acolo”, a explicat ministrul Justiției, Stelian Ion, într-o emisiune la postul B1 Tv.

Amintim că, chiar de la data de 23 decembrie 2020, după ce primise aviz favorabil în Comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a deveni ministru al Justiției, Stelian Ion atrăgea atenția asupra situației de la DIICOT.

“Va fi o prioritate numirea procurorului şef DIICOT. După discuţia pe care o voi purta cu actualul procuror şef interimar, vom stabili acest calendar, dar în orice caz nu putem lungi foarte mult această durată de interimat”, declara Stelian Ion.

Conform site-ului DIICOT, în acest moment la conducerea Direcției se află Oana Daniela Pâțu, care are funcția de “procuror șef adjunct Direcție”.

Potrivit legii, magistrații care ocupă funcțiile de procuror general al României, procuror șef al DNA și procuror șef al DIICOT sunt numiți de președintele României, la propunerea ministrului Justiției.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă