12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMircea și Vlad Cosma sunt plecați în străinătate chiar în ziua în...

Mircea și Vlad Cosma sunt plecați în străinătate chiar în ziua în care li se va decide sentința

Cei doi membri ai familiei Cosma sunt plecați din România exact în ziua în care urmează să se anunțe decizia definitivă în procesul în care sunt acuzați de luare de mită și în care au fost condamnați, în primă instanță, la pedepse cu închisoare.

Interesant este faptul că deputata Andreea Cosma, sora lui Vlad Cosma, a declarat, luni, că ea, personal, se află în Italia. Pe de altă parte, Andreea Cosma a susținut, luni, că tatăl și fratele ei își așteaptă sentința în România.

Familia Cosma a declanşat un scandal fără precedent în justiţie prin acuzaţiile aduse procurorilor anticorupţie din Ploieşti.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, fostul deputat social-democrat Vlad Cosma, aşteaptă luni sentinţa finală de la Înalta Curte. În prima instanţă, cei doi au primit 8, respectiv, 5 ani de închisoare, într-un dosar în care sunt acuzaţi că au luat mită de un milion de euro.

La Înalta Curte este așteptată decizia completului de cinci judecători, dar încă nu a fost stabilită ora. Va fi o ședință publică, însă Vlad și Mircea Cosma nu și-au făcut apariția. Informațiile Digi24 arată că cei doi ar fi în Italia. Trebuie spus că în privința lor nu există nicio restricție de deplasare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă