10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNelu Iordache deschide bomba ecologică de reciclare fictivă a deșeurilor din Tunari

Nelu Iordache deschide bomba ecologică de reciclare fictivă a deșeurilor din Tunari

Camuflat în spatele societăților Utiltrailer și Cassano Metal și intrat în afacerile de reciclare fictivă a deșeurilor în toamna anului 2019, odata cu venirea la putere a guvernului Orban, Nelu Iordache a găsit o modalitate de a frauda banii administrațiilor publice locale, prin depozitarea ilegală a deșeurilor menajere produse de cetățeni la o platforma improvizată în localitatea Tunari și ulterior încărcate, transportate și îngropate fraudulos în apropierea satului Ulmeni din Călărași, cu prețul distrugerii sănătății oamenilor a contaminării ireversibile a pânzei freatice, a solului și a deteriorării ecosistemelor din zonele poluate.

Folosind ca paravan unele autorizații de mediu pentru o așa zisă sortare a deșeurilor, eliberate cu încălcarea legii de către Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, prin Gabriela Dorojan, pentru amplasamentul din Tunari și de Agenția pentru Protecția Mediului Călărași, prin Steluța Boitan, pentru amplasamentul din Ulmeni, Călărași, desfășoară de fapt o activitate ilegală și interzisă de lege pe aceste amplasamente neprotejate. 

Dar, în afara fraudării banilor publici ai unităților administrativ teritoriale, acoperite pentru un scurt timp de sustinătorii politici ai lui Nelu Iordache, cel mai mare rău public este afectarea sănătății populației care locuiește în zona Tunari, unde se încarcă zilnic în aer liber sute de tone de deșeuri, în amestec, care conțin cantități mari de levigat, o substanță toxică care se scurge din deșeuri și care astfel ajunge în pânza freatică. Pe acest amplasament neexistand o stație de epurare a apelor care să trateze acest levigat și mai mult nu există nici alimentare cu apă, condițiile de lucru fiind asemănătoare cu cele din Evul Mediu.

Substanțele toxice odată ajunse în pânza freatică migrează subteran pe zeci de km ajungând astfel în fântânile și puțurile oamenilor, la casele ansamblurilor imobiliare și locuințelor cetățenilor din toată zona imobiliară selectă a localităților Tunari, Pipera și Iancu Nicolae dar și la școlile și instituțiile aflate la o distanță foarte mică sau la locurile de agrement pentru copii, aflate le o distanță de 10 metri de locul de poluare.

Cetățenii afectați de poluarea generată de activitatea Cassano Metal în cortul alb de nuntă amplasat în zona unui cartier imobiliar, au făcut numeroase adrese atât către redacțiile principalelor ziare dar și către politicieni, guvernanți, șefi de agenții, în speranța că localitatea Tunari nu va deveni o groapă de gunoi care să polarizeze toate deșeurile adunate din București și Ilfov și care să le afecteze pe viitor existența și sănătatea.

Redăm mai jos petiția cetățenilor din Tunari, Ștefănești și Pipera adresată reporterilor, oamenilor politici și guvernanților. 

 

Sesizare Cetateni Romania Libera Si Institutii by Romania Libera on Scribd

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Flagrant la Mihai Niculescu de la cotidianul Libertatea – acesta a fost prins luând șpagă pentru publicarea de articole comandate | GS NEWS - Gazeta de stiri Flagrant la Mihai Niculescu de la cotidianul Libertatea – acesta a fost prins luând șpagă pentru publicarea de articole comandate | GS NEWS - Gazeta de stiri

    […] deșeurilor, concurente cu societățile lui Nelu Iordache din Călărași și din Tunari (https://romanialibera.ro/la-zi/investigatii-romania-libera/nelu-iordache-deschide-bomba-ecologica-de…), au adus 15.000 euro jurnalistului corupt, așa cum relatează colegii de redacție ai acestuia. […]