9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNelu Tătaru s-a lepădat de „Satana” Unifarm

Nelu Tătaru s-a lepădat de „Satana” Unifarm

Scandalul Unifarm capătă conotații politice iar actorii principali ai Guvernului României încearcă să iasă cât mai puțin șifonați din scandalul iscat de dosarul DNA în care șeful Unifarm este acuzat că a negociat șpagă de 760.000 euro în schimbul atribuirii cu dedicație a unui contract de furnizare echipamente medicale.

După ce premierul Ludovic Orban, chemat să ofere explicații Parlamentului, a transmis public că vinovații în ancheta DNA trebuie să plătească, a venit rândul lui Nelu Tătaru să susțină că știa încă de acum o lună că sunt probleme la Unifarm dar și la alte instituții din subordinea Ministerului Sănătății.

“Faptul că cineva sau ceva a profitat în acel moment de o pandemie, de o lipsă acută a echipamentelor pe piaţa internaţională, gestionând o achiziţie în acest fel, nu are niciun motiv să fie iertat. În momentul în care eu specificam de o lună de zile nişte probleme atât la Unifarm, cât şi la alte societăţi din subordinea Ministerului Sănătăţii, inclusiv în Ministerul Sănătăţii, a fost momentul când am încercat să gestionez cât se poate de corect activitatea Ministerului Sănătăţii, delimitându-mă de ce se întâmpla la aceste societăţi. A urmat după acea sesizare trimiterea Corpului de Control, în paralel era un Corp de Control şi din partea Ministerului de Finanţe, aceste controale s-au oprit când a început ancheta penală a DNA. În acest moment este această anchetă în desfăşurare şi deciziile le vom vedea.”, a spus Nelu Tătaru, citat de News.ro.

Ministrul fusese anunțat de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, că în spitalale din țară au ajuns măști și echipamente de protecție care pun în pericol viețile cadrelor medicale și acesta a fost motivul pentru care a cerut Unifarm să le retragă de urgență.

„Prima dată am aflat când doctorul Afarat m-a sunat că în Primire Urgenţe există nişte măşti neconforme. Am sesizat Unifarmul să retragă aceste măşti. Nu mai ţin minte, dar la unităţi de primire urgenţe din mai multe spitale, care raportau coordonatorilor SMURD tocmai aceste măşti. Am solicitat Unifarmului să retragă aceste măşti, erau în baza unor contracte pe care Unifarmul le încheiase cu unităţile spitaliceşti respective, și s-au retras.”, a adăugat Nelu Tătaru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă