Adriana Radu, reprezentanta Coaliției pentru Egalitate de Gen, repusă în CES

Adriana Radu, reprezentanta Coaliției pentru Egalitate de Gen, repusă în CES

O anchetă a ”României libere” a dus la schimbarea unei decizii a SGG

În urma anchetei publicate de România liberă: “Dragoș Condrea îl pune pe premier să semneze ca primarul,” noul prim ministru a cerut revocarea unei decizii luate de SGG de numire în Consiliul Economic și Social a lui Horia Nicolescu Mihai, care nici nu a candidat.

Marius Ghilezan 0 comentarii

Actualul secretar general al Guvernului Dragoș Condrea, cu rang de ministru, cunoscut de presă ca tânărul acostat pe stradă și dus în sediul Bancorex pentru a primi un credit prin anii 1993-1995 și pe care niciodată nu l-a mai returnat, acum la maturitate se dă bătut.

Condrea, un pas înapoi. Da, să trăiți!

După ce a trecut peste toate rigorile de selecție a candidaților societății civile în CES și l-a pus ”peste rând” pe Nicolescu Mihai, reprezentantul unui ONG de securitate, Condrea a fost pus ieri să-și revoce decizia.

 

Nicolaescu Mihai - oengistul pe securitate

În urmă cu o săptămână, ”noaptea ca hoții”, Adriana Radu, reprezentanta Coaliției pentru Egalitate de Gen, cea care a întrunit toate prevederile din acordul societății civile cu SGG, a fost înlocuită cu Nicolescu Mihai, cel care se reprezenta pe sine și organizația sa inactivă, cel puțin din punctul de vedere al autorităților.
Decizia de de schimbare a deciziei injuste s-a făcut la presiunea lui Dan Barna, președintele Alianței USR-PLUS, actual vicepremier.

Dan Barna sprijină societatea civilă
 
”Dreptate la CES. Am avut astăzi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe diverse subiecte curente printre care i-am propus şi să revenim asupra deciziei de a respinge numirea Adrianei Radu în Consiliul Economic şi Social. Am argumentat că doamna Adriana Radu este de fapt reprezentanta reală a societăţii civile în CES, conform opţiunii exprimate de majoritatea asociaţiilor care i-au acordat încrederea. Am decis să reparăm o decizie care a provocat justificate proteste”, a scris, luni seară, pe Facebook, Dan Barna.
”Reprezentanta Asociaţiei “Sexul şi Barza” îşi poate ocupa locul care i se cuvine. Prin dialog şi argumente raţionale se pot face mult mai multe lucruri bune”, a mai scris Barna.
În luna decembrie, Adriana Radu a fost aleasă de către asociaţii şi organizaţii din ţară să fie reprezentantul societăţii civile în Consiliul Economic şi Social, dar a fost înlocuită cu Horia Nicolescu Mihai de către premierul interimar Nicolar Ciucă, în urma solicitării lui Dragoș Condrea, pus secretar general al guvernului de către Nicolae Ciucă, el nefiind susținut de niciun partid din coaliția de dreapta.
Dragoș Condrea a fost mai mult de un deceniu director al Direcției juridice din Guvern. Mai mulți prim miniștrii l-au ținut în post.
Potrivit deciziei publicate, luni seară, în Monitorul Oficial, Horia Nicolescu Mihai a fost revocat din funcţia de membru al CES, fiind numită Adriana Radu.
 
”România liberă” a avut din nou dreptate.
 

Comentarii

loading...