Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O avocată și un denunțător al lui Pinalti, trimiși în judecată pentru mită de 430.000 de euro

O avocată și un denunțător al lui Pinalti, trimiși în judecată pentru mită de 430.000 de euro

Avocatul Luminiţa Mazilu din Baroul Bucureşti şi un om de afaceri din Neamţ, unul din martorii importanţi în acuzarea fostului primar Gheorghe Ştefan în Dosarul "Microsoft”, au fost trimişi în judecată de DNA, fiind acuzaţi că ar fi primit mită peste 430.000 de euro.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Avocatul Luminiţa Mazilu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar omul de afaceri Decebal Draghiş, pentru trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani săvârşită în forma participaţiei improprii.

Potrivit DNA, Mazilu şi Draghiş i-au cerut unui om de afaceri (martor în dosar), în cursul lunii decembrie 2009, un procent de 10% din suma ce urma să-i fie atribuită de Administraţia Fondului de Mediu, pentru două proiecte finanţate din fonduri nerambursabile. În schimbul banilor, cei doi i-au promis martorului că vor interveni pe lângă funcţionarii publici cu funcţii de conducere din Administraţia Fondului de Mediu pentru a-i convinge să aprobe cererile de finanţare privind proiectele respective.

În acelaşi context, în perioada 22 iunie 2010 - 10 ianuarie 2012, Luminiţa Mazilu şi Decebal Draghiş au primit de la omul de afaceri, în tranşe, prin transferuri bancare, suma totală de 430.752 de euro, reprezentând contravaloarea unor contracte fictive de asistenţă juridică. "Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei sumei de bani, Luminiţa Mazilu şi o altă persoană care a acţionat fără vinovăţie, ca urmare a instigării inculpatului Draghiş Decebal, au transferat banii respectivi în conturile unor societăţi comerciale în baza unor contracte de prestări servicii care, în realitate, nu au fost realizate niciodată. Sumele de bani reprezentând preţul traficului de influenţă, astfel introduse în circuitul civil, au fost în final, în cea mai mare parte, retrase în numerar şi predate de doi intermediari inculpatului Draghiş Decebal", afirmă DNA.

În acest caz a fost dispus sechestru pe bunuri ale omului de afaceri Decebal Draghiş şi pe sumele din conturile avocatei Mazilu.  Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti.

Comentarii

loading...