12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOMV Petrom, condamnată pentru ucidere din culpă

OMV Petrom, condamnată pentru ucidere din culpă

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti s-au pronunţat, după un proces care a durat peste doi ani, într-un dosar în care compania OMV Petrom SA a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă după ce, în februarie 2014, un copil de nouă ani a murit ca urmare intoxicaţiei cu gaz de sondă în apropierea unei sonde neîmprejmuite, operate de OMV Petrom.

Astfel, judecătorii au condamnat compania petrolieră la plata unei amenzii penale de 380.000 de lei, respectiv 200 de zile amendă pentru care trebuie să plătească câte 1.900 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Părinţii copilului, care s-au constitut parte civilă, trebuie să primească daune morale de câte 35.000 de euro fiecare, iar fiecare dintre cei patru fraţi ai băiatlui, care au fost şi ei părţi civile în dosar, vor primi câte 13.000 de euro. Decizia nu este definitivă.

Un băiat în vârstă de nouă ani din comuna Ariceştii Rahtivani fost găsit mort, la sfârşitul lunii februarie 2014, în apropierea unei sonde de extracţie a petrolului, iar medicii legişti care au efectuat necropsia au stabilit că a murit din cauza intoxicaţiei cu gaze de sondă. 

În anul 2015 Parchetul General a trimis în judecată OMV Petrom pentru ucidere din culpă, pe motiv că reprezentanţii companiei nu au împrejmuit cu gard beciul sondei, deşi perimetrul trebuia izolat.

 

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă