7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOperaţiune amplă: DIICOT şi Poliţia din Franţa au destructurat o grupare de...

Operaţiune amplă: DIICOT şi Poliţia din Franţa au destructurat o grupare de hoţi

Prejudiciul ajunge la 1.300.000 de euro, prin furturi de componente din autoturisme de lux pe teritoriul Franţei.

Membrii grupării ar fi sustras din autoturisme 400 de sisteme de navigaţie şi 140 de volane. 

De asemenea, au fost puse în executare 19 mandate de aducere pentru membrii grupării infracţionale, 10 dintre aceştia, găsiţi în Călăraşi, fiind conduşi la audieri. 

Potrivit IGPR, au fost puse în executare şi 10 mandate europene de arestare emise pe numele celor în cauză, opt dintre ei fiind arestaţi în noiembrie 2017, la propunerea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti şi predaţi autorităţilor franceze pentru continuarea cercetărilor, unul cercetat în stare de libertate şi ultimul arestat la data de 27 martie 2018, în vederea predării ulterioare în Franţa. 

IGPR precizează că în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Române, în colaborare cu cei ai Direcţiei Generale a Jandarmeriei Naţionale Franceze, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfăşurat în comun activităţi de urmărire penală, într-un dosar de criminalitate transfrontalieră, înregistrat la Tribunalul de Mare Instanţă Dijon, din Franţa.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – mai 2017, membrii unei grupări itinerante de criminalitate organizată formată din cetăţeni români ar fi comis 19 furturi din autoturisme, care erau expuse în incinta unor reprezentanţe de pe teritoriul Franţei. 

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti şi de la acţiuni speciale, din judeţele Călăraşi şi Giurgiu. 

De asemenea, la activităţile desfăşurate pe teritoriul României au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă