29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Parchetul îl va sesiza pe șeful statului despre ancheta asupra fostului ministru Costel Alexe

Parchetul General îl va sesiza pe șeful statului despre ancheta asupra fostului ministru al Mediului Costel Alexe, a anunțat procurorul general al României, Gabriela Scutea.

Costel Alexe este în prezent preşedintele Consiliului Județean Iași și președinte al filialei judeţene PNL Iași, dar faptele de care este acuzat s-ar fi produs în perioada când Costel Alexe era ministru al Mediului, în Guvernul Orban. Costel Alexe a renunțat la funcția de ministru imediat după alegerile locale din anul 2020, când a fost ales președinte al CJ Iași.

Ancheta în cazul lui Costel Alexe este realizată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Conform procedurii, fiind vorba de fapte săvârșite în perioada în care era ministru, DNA a cerut Parchetului General să-l sesizeze pe preşedintele Klaus Iohannis cu privire la începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Procurorii DNA îl acuză pe Costel Alexe de luare de mită şi de instigare la delapidare.

„Am încredere în actul de justiţie şi îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea. Nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, anunța, luni, 4 ianuarie 2021, Costel Alexe.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă