11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInvestigații România Liberă„Parlamentarul tabloid“ a primit, pe nimic, teren de la stat, via Mihnea...

„Parlamentarul tabloid“ a primit, pe nimic, teren de la stat, via Mihnea Costoiu

Studenţii nu au acces la o bază sportivă amplasată chiar în Complexul Leu, al Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB). Asta pentru că baza sportivă aparţine unei firme private, deţinută de fostul parlamentar (fost vicepreşedinte al Partidului Conservator și fost membru al Partidului România Unită – al lui Sebastian Ghiță) Bogdan Diaconu, o apariție constantă în tabloide cu iubitele sale din showbiz. Politehnica Bucureşti nu primeşte nici un ban din chirie şi, teoretic,  se luptă pentru teren cu sindicaliştii de la CNSLR–Frăţia.

Firma Tenis Club DIA a închiriat pe nimic terenul din curtea Politehnicii, pe care a amplasat terenuri de tenis, de la Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) – Frăţia, potrivit rectorului UPB, Mihnea Costoiu, fost ministru al Educației. Totuşi, CNSLR susține că Frăţia nu deţine nici un teren în Complexul Leu. Rectorul UPB spune însă că vrea să recupereze terenurile de la organizația sindicală. „Dacă spun că terenurile nu sunt ale lor, atunci de ce mă mai judec eu (n.r. – Politehnica din București) cu ei? Politehnica nu obţine niciun ban din chiria pe acele terenuri. Eu vreau să recapăt aceste terenuri“, ne-a declarat Mihnea Costoiu.

Reprezentanţii Tenis Club DIA susțin că au respectat toate prevederile contractului pe care îl au cu CNSLR–Frăţia.

Totuşi, reprezentanţii firmei particulare nu au dorit să precizeze valoarea chiriei pe care o plătesc confederaţiei sindicale.

CNSLR a obținut, într-adevăr, după Revoluție terenuri ale Politehnicii, pe care a amenajat locuri de parcare.

 

Costoiu, samsarul terenurilor deținute de stat

 

 

Terenurile de tenis din Complexul Leu par acum abandonate. Politicianului Bogdan Diaconu fie nu-i mai merge afacerea din curtea Politehnicii, fie nu mai are timp de aceasta, fiind preocupat de aventuri cu doamne sau domnișoare din showbiz. Printre ultimele cuceriri ale sale este vedeta TV Rocsana Marcu. Un lucru este însă cert, studenţii Politehnicii nu au acces la terenurile de tenis.

Fostul ministru Mihnea Costoiu are un istoric bogat de contracte dubioase prin care a concesionat proprietăți ale statului. Costoiu este trimis în judecată, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cerând condamnarea sa la închisoare pentru prelungirea, în condiții ilegale, a contractului prin care Ministerul Educației i-a concesionat fosta bază sportivă „Cutezătorii“ (aproximativ 60.000 metri pătrați) omului de afaceri Dinu Pescariu.

Universitatea Politehnica din București deține și terenurile și spațiile unde își desfășoară activitatea mai multe cluburi și unități de alimentație publică din Complexul studențesc Regie din Capitală.

 

Terenurile universităților, inaccesibile studenților

Politehnica nu este însă singura universitate ce a permis construirea unor baze sportive pe proprietatea sa, dar la care studenții nu au acces.

Pe cealaltă parte a Bulevardului Iuliu Maniu, vis-à-vis de Complexul Leu, în Parcul Politehnicii, a fost construită o altă bază sportivă, cu terenuri de tenis și minifotbal. Societatea privată care administrează aceste terenuri nu oferă acces studenților. Terenurile sunt închiriate oricărei persoane din exterior, cu tarif pe oră. Potrivit lui Mihnea Costoiu, aceste terenuri sunt deținute de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila“ București.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ deține stadionul Sportul din Regie. După desființarea echipei de fotbal Sportul Studențesc, deținută de omul de afaceri Vasile Șiman, arena din campusul universitar este în conservare. 

FOTO: Andrei Dascălu

 
 

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă