Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Pentru prima dată în România, un vlogger este cercetat penal pentru fapte săvârșite pe internet

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a decis o măsură de control judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de un vlogger care este acuzat de instigare publică.

Mihai Diac 0 comentarii

Vlogger-ul cunoscut sub numele de "Colo" este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de instigare publică, după ce a fost reținut, miercuri seară, de poliștii din București.

Joi, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au decis ca tânărul să fie cercetat sub control judiciar, stabilit pe o perioadă de 60 de zile.

"Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicţia prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. - să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta - postarea în spaţiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog", precizează un comunicat transmis, joi, de Ministerul Public.

Inculpatul este acuzat că, anul trecut, a avut un mesaj pe internet în care şi-ar fi instigat "urmăritorii" (follow-eri) şi abonaţii să comită infracţiuni de viol, cu precădere asupra unor fete minore.

Comentarii

loading...