11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPeste 2000 de polițiști și jandarmi vin alături de pădurari împotriva hoților...

Peste 2000 de polițiști și jandarmi vin alături de pădurari împotriva hoților de lemne

Peste 2.400 de polițiști, alături de jandarmi, polițiști de frontieră, de reprezentanți ai gărzilor forestiere, ai ROMSILVA și din ocoale de regim au efectuat controale, la nivel național, în ultimele zile, anunță, luni, un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Controalele au vizat depistarea și sancționarea încălcărilor legale, “având în vedere că, în această perioadă a anului, se înregistrează o intensificare a  activității ce vizează fondul forestier”, precizează comunicatul MAI. 

Astfel, în zilele de 11, 12 și 13 decembrie 2020, ca urmare a misiunilor și controalelor efectuate, au fost constatate 131 de infracțiuni și au fost aplicate 4.437 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 210.000 de lei, 186 dintre acestea fiind la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Ca măsuri complementare la sancțiunile aplicate de echipele operative, s-au confiscat material lemnos în valoare de aproximativ 240.000 de lei, brazi în valoare de peste 117.000 de lei, precum și 4.869 de kilograme de cetină.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă