18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPoliția de frontieră a confiscat peste 13.000 de pachete cu țigări aduse...

Poliția de frontieră a confiscat peste 13.000 de pachete cu țigări aduse din Ucraina

Dacă nu erau confiscate, țigările ar fi ajuns pe piaţa neagră.

“Sâmbătă noapte, în jurul orei 5.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Oleh P, în vârstă de 19 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen. Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în bordul autoturismului cantitatea de 370 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Țigările, în valoare de peste 500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul a fost reţinut de către organele vamale în vederea confiscării, iar cetăţeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 de lei.

Potrivit IGPF, tot sâmbătă, în jurul orei 2.00, un echipaj mobil de la Sectorul P F Valea Vişeului a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, un autoturism marca Audi. Şoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Bistra, judeţul Maramureş.

“Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată. La cercetarea zonei, în apropiere au fost descoperite mai multe colete care conţineau cantitatea de 3.460 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 41.000 lei”, se arată în comunicat.

Sursa menţionată mai precizează că şi lucrătorii de la Sectorul PF Brodina, judeţul Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat cinci colete cu ţigări.

“În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.880 de pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 115.600 lei. Ţigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, precizează IGPF.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă