Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Poliția și Parchetul fac percheziții într-o anchetă privind furtul de energie electrică

Mai multe percheziţii se desfășoară, luni, 18 ianuarie, în judeţul Prahova, într-o anchetă privind furtul de energie electrică.

Mihai Diac 0 comentarii

Mai multe percheziţii se desfășoară, luni, 18 ianuarie, în judeţul Prahova, într-o anchetă privind furtul de energie electrică, anunță un comunicat transmis de Direcția Generală Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne.

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. La acțiunea de luni participă poliţişti de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, cu sprijinul Serviciului Anchete, al Serviciului Judeţean Anticorupţie Buzău şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa.

Luni urmează a fi puse în executare zece mandate de percheziţie domiciliară, dintre care cinci la sediul sau punctul de lucru al unor societăţi comerciale şi alte cinci la domiciliile suspecţilor, precum şi cinci mandate de aducere emise pe numele a doi suspecţi care au calitatea de funcţionari publici şi a trei persoane fără calitate specială.

Cei cinci suspecți sunt acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, furt de energie electrică, modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, favorizarea făptuitorului, omisiunea sesizării şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Comentarii

loading...