Fostul premier se declară denigrat

Fostul premier se declară denigrat

Ponta vrea 60.000 de euro de la ecranele din magazinul Unirea

Victor Viorel Ponta încearcă, prin ricoşeu, să obţină câteva zeci de mii de euro despăgubiri morale de la “România liberă”. Deranjat de articolele publicate în ziar, Ponta nu a chemat în instanţă redacţia, ci magazinul Unirea.

Mihai Ciorcan 0 comentarii

 

Victor Viorel Ponta încearcă, prin ricoşeu, să obţină câteva zeci de mii de euro despăgubiri morale de la “România liberă”. Deranjat de articolele publicate în ziar, fostul premier nu a chemat în instanţă redacţia, ci magazinul Unirea, care a prezentat pe ecranele publicitare din incintă titlurile „României libere”.

Sărit dintr-o logică firească, de natură să ridice serioase semne de întrebare privind bagajul de cunoştinţe în materie de drept ce le deţine, juristul Viorel Ponta le cere judecătorilor să oblige magazinul Unirea să îi acorde 60.000 de euro despăgubiri. Absolvent de Drept, fost procuror şi chiar fost ministru (interimar) al Justiţiei, Victor Ponta nu a chemat în instanţă redacţia „României libere” – aşa cum era firesc dacă s-a simţit calomniat, ci ecranele publicitare ale ma-gazinului Unirea. Iar în conflictul său cu ecranele din Unirea, Ponta se declară profund afectat de „mesajele cu puternic caracter mincinos, denigrator şi defăimător“ ce au rulat pe acestea, uitând însă că doar o instanţă poate stabili dacă un articol de ziar este denigrator sau nu.

Și-a anexat CV-ul la plângere

Pe o plângere de peste 90 de pagini, Victor Ponta se ceartă în faţa instanţei cu plasmele nevinovate, ajungând până într-acolo încât le acuză că ar complota împotriva sa ba o campanie de denigrare, ba una de defăimare. În orice caz, susţine Ponta, aceleaşi ecrane din Unirea s-ar face vinovate şi de instigare la ură împotriva sa. Agonia juridică a fostului prim-mi-nistru a mers şi mai departe, acesta ajungând să acuze monitoarele led sau plasmă că i-au cauzat daune morale de fix 60.000 de euro. Pentru a convinge instanţa de judecată să îi „repereze onoarea”, Victor Ponta a anexat cu mândrie cererii de chemare în judecată CV-ul personal şi prezentarea activităţii sale de deputat. Evident, din ambele documente lipsesc referințele de la fostul său angajator Dorin Cocoş sau de la Complexul Energetic Rovinari. 

Comentarii

loading...