10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrejudiciul de 8,2 milioane lei produs cu documente false pentru indemnizația de...

Prejudiciul de 8,2 milioane lei produs cu documente false pentru indemnizația de creștere

Polițiștii din Călărași și procurorii DIICOT au efectuat marți 50 de percheziții în București și în județele Ilfov și Călărași pentru a strânge probe într-un dosar cu un prejudiciu total estimat la 8,2 milioane lei.

„În perioada 2017 – 2020, s-ar fi constituit şi acţionat un grup infracţional organizat care, prin întocmirea, în fals, a documentaţiei necesare, ar fi obţinut sume consistente de bani, cu titlu de indemnizaţie de creştere a copilului cu vârsta de până la 2 ani. În scopul obţinerii banilor, membrii grupului ar fi identificat potenţiali beneficiari, respectiv persoane devenite de curând părinţi sau care urmau să devină părinţi în perioada imediat următoare.

Beneficiarii recrutaţi în acest scop de către membrii grupului ar fi fost persoane fără venituri sau cu o situaţie materială precară, care ar fi acceptat să utilizeze documente false puse la dispoziţie de către membrii grupului, pe baza cărora să obţină indemnizaţii generoase de creştere a copilului, sume pe care să le împartă apoi, pe parcursul celor 2 ani, împreună cu membrii grupului.”, transmite DIICOT.

Anchetatorii au descoperit că gruparea infracțională deținea mai multe firme fantomă pe care figurau angajări fictive, retroactive, iar beneficiarii indemnizațiilor ar fi primit salarii consistente care au majorat sumele achitate de la bugetul de stat drept indemnizație de creștere a copilului. Ulterior, capii rețelei rețineau jumătate din suma virată pe cardurile bancare.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă