25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPresă: Cine a impus Planul Minerva şi cine a profitat de pe...

Presă: Cine a impus Planul Minerva şi cine a profitat de pe urma lui

Potrivit acestei surse, americanii “au impus Planul Minerva socotind că astfel vor domina ţara politic şi economic, iar orice contact cu Rusia va fi blocat şi vor controla regiunea. Totul prin arma catuselor. Iar UE a achiesat, de aceea Rapoartele MCV au fost numai de aplaudare a instituţiilor de forţă şi nu au dedicat niciun rând despre existenţa abuzurilor”.

Astfel, România ar fi fost “supusă unui experiment. I s-a impus în secret, prin servicii, să adopte strategii de acţiune penale, care au fost folosite de americani în ţările sud-americane, arabe şi africane. Totul a început cu acceptul tacit al preşedintelui Traian Băsescu, care era inculpat la preluarea mandatului în Dosarul Flota”.

Ulterior, “fără nicio bază legală, fără ca legislaţia României să permită, SRI şi Parchetul General au semnat Protocolul de cooperare dintre Parchetul ICCJ şi SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securităţii naţionale nr. 003064 din 04.02.2009 (act prin care SRI a fost introdus ilegal în activitatea de urmărire penală)”.

În final, abia la 16 martie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a confirmat oficial că nicio hotărâre a CSAT nu a decis încheierea de protocoale. Iar această declaraţie a şefului statului a însemnat “o lovitură teribilă pentru Binom”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, la turneul final al Billie Jean King Cup, după o „remontada” de senzație în fața Ucrainei

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la...

Elevii și profesioniștii în Drept s-au întâlnit într-un eveniment de educație juridică organizat de UNBR

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și Institutul Sportiv Român (ISR) au organizat evenimentul eFAST GAMING ȘI SPORT, care s-a desfășurat la...

Eduard Hellvig, fost director SRI: Iranul “se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari”

Analistul politic Eduard Hellvig, fost director al SRI, transmite un mesaj cu privire la agravarea conflictului din Orientul Mijlociu, în care avertizează că Iranul...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU