Constantin Mitulețu - Buică (Foto: Inquam Photos)

Constantin Mitulețu - Buică (Foto: Inquam Photos)

Președintele AEP și un fost șef al Poliției Române au rămas fără titurile de doctorat

Președintele AEP, Constantin Mitulețu Buica, și un fost șef al Poliției Române, chestorul Cătălin Ioniță, au rămas fără titurile de doctorat, fiind găsiți că au plagiat.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu - Buică, și un fost șef al Poliției Române, chestorul principal Cătălin Ioniță, au rămas fără titurile de doctorat, fiind găsiți vinovați că ar fi plagiat în tezele lor de doctorat.

Cătălin Ioniță obținuse titul științific de Doctor în anul 2012 la Academia de Poliție din București. La rândul lui, Constantin Mitulețu - Buică primise titlul de Doctor în anul 2017, la Universitatea Națională de Apărare din București.

Unul dintre beneficiile pe care le au deținătorii de titluri științifice de Doctor este un spor la salariu, dacă lucrează la stat, acest spor fiind, la un moment dat, de 15 la sută din salariu.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică a fost acuzat public de plagiat imediat după ce rezultatele alegerilor locale din România, din septembrie 2020, au fost confirmate oficial. În ciuda acuzației de plagiat, Buică rămâne în funcția de președinte al AEP.

La rândul lui, chestorul principal Cătălin Ioniță a fost scos la pensie în septembrie 2020. Anterior, el a fost șeful Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne și șef al Poliției Române.

"Am respectat toate normele legale aplicabile în anul 2016 pentru acordarea titlului de Doctor", a precizat, marți, într-o intervenție telefonică, președintele AEP.

Comentarii

loading...