13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrimarul care a renovat trei grădinițe, după care le-a închis!

Primarul care a renovat trei grădinițe, după care le-a închis!

Presa localcă dezvăluie că primărița PSD a motivat investiția inutilă prin faptul că abia în acest an și-a dat seama că nu mai există copii de grădiniță.

Primăriţa Mariana Laza a a trimis în 2016 cereri de finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale, iar în 2017 a dat startul şantierelor la grădinițele din satele Rogoz, Ogeşti şi Zăvoiu, care la acea vreme aveau toaletele în curte şi erau încălzite cu sobe, scrie Bihoreanul.

Pentru grădinița din Rogoz, Primăria a primit 246.644 de lei, pentru cea din Zăvoiu 285.607 lei, iar pentru cea din Ogeşti 269.523 lei. În plus, tot prin PNDL, comuna a mai primit 406.645 lei pentru modernizarea şcolii gimnaziale şi 282.252 lei pentru grădiniţa din satul Sâmbăta, scrie ziarul Bihoreanul.

Între anii 2017 şi 2019, toate cele trei grădiniţe au fost reabilitate integral, astfel încât acum arată ca noi. Clădirile au fost izolate termic şi zugrăvite, acoperişurile au fost schimbate, iar geamurile şi uşile vechi au fost înlocuite cu termopane. În plus, toate cele trei imobile au fost dotate cu sisteme de încălzire centralizată – cazane pe lemne şi boilere pentru apă caldă.

La începutul acestui an şcolar însă, toate cele trei grădiniţe nou-nouţe au fost închise.

Directoarea şcolii din Sâmbăta, Ioana Ştefan (foto), în subordinea căreia funcţionau cele trei grădiniţe, spune că închiderea lor a fost inevitabilă. „Nu mai sunt copii destui în sate”. Pentru acest an şcolar, la Ogeşti s-au înscris doar 7 preşcolari, la Rogoz 5, iar la Zăvoi 3. „Pentru înfiinţarea unei grupe aveam nevoie de minimum 10 copii. Altfel nu putem acoperi nici cheltuielile cu salariile”, spune ea.

Prin urmare, Consiliul de Administraţie al şcolii a decis să le închidă, iar educatoarele şi-au căutat posturi în alte locuri. Cât despre micuţii din sate, în fiecare dimineaţă sunt duşi cu microbuzul şcolar la grădiniţa din centrul de comună.

Bihoreanul arată că sătenii susțin că primăriţa s-a lăudat că va transforma grădinițele renovate și închise în capele mortuare.

Cele mai citite

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...
Ultima oră
Pe aceeași temă