14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Procuroarea Daniela Buruiană va fi reprezentantul României la EUROJUST

Comisia de analiză a dosarelor şi de interviu pentru ocuparea funcţiei de membru naţional român la EUROJUST a selectat-o pe procuroroarea Daniela Buruiană pentru a ocupa această funcție, a anunțat, miercuri, Ministerul Justiției.

Daniela Buruiană este procuror DIICOT, iar interviul pentru funcția de la Eurojust a fost susținut la data de 10 martie 2021.

„Doamna Daniela Buruiană are o experiență bogată în investigarea infracțiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, cu o vechime de peste 22 de ani în profesie. Începând cu anul 2013, a desfășurat activități complexe în domeniul cooperării şi coordonării judiciare internaționale, în calitate de membru național al României la Eurojust. De asemenea, a condus, începând cu anul 2015, cea mai importantă echipă din cadrul EUROJUST – cea privind criminalitatea informatică – având în portofoliu dosare importante la nivel UE precum probele electronice, criptarea datelor, portalul pentru transmiterea instrumentelor de cooperare judiciara și altele”, precizează comunicatul de presă publicat de Ministerul Justiției.

Eurojust este Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală și are sediul la Haga (Olanda). Eurojust se implică în combaterea terorismului și a formelor grave de criminalitate organizată. Eurojust coordonează anchete și urmăriri penale la nivel european.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă