13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProcurorii cer arestarea lui Mario Iorgulescu. Judecătorii amână decizia

Procurorii cer arestarea lui Mario Iorgulescu. Judecătorii amână decizia

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să amâne judecarea cererii procurorilor de arestare preventivă în lipsă a lui Mario Iorgulescu pentru data de 3 martie a.c.

Procurorii au trimis, luni, la Tribunal, cererea de arestare, însă instanţa a amânat luarea unei decizii asupra acestei cereri, pe motive procedurale.

În acest moment, conform datelor oferite de anchetatori, Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu (preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal), este internat într-o clinică medicală din Italia.

Cererea de arestare preventivă intervine după ce, la data de 19 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi pentru “conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Anchetatorii au stabilit că, în momentul accidentului mortal pe care l-a provocat Iorgulescu, mașina lui avea viteza de 162 kilometri la oră, iar Iorgulescu se afla sub influența drogurilor.

Imediat după aceea, la data de 23 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost externat de la Spitalul Elias din București și transportat în Italia, unde a fost internat la o clinică de terapie intensivă.

În paralel, în România, prin ordonanţa din data de 23 ianuarie 2020, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina lui Mario Iorgulescu din infracţiunile de “ucidere din culpă” şi “conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe” în infracţiunile de omor şi “conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă