Procurorul beat la volan a fost dat afară din DNA, dar reprimit la Parchetul Sibiu

Procurorul beat la volan a fost dat afară din DNA, dar reprimit la Parchetul Sibiu

Secţia pentru procurori a CSM a decis, marţi, să admită cererea lui Eugen Stoina, care ar fi provocat un accident fiind băut, dispunând revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Astfel, cererea conducerii DNA de revocare din funcţie a rămas fără obiect.

Iulian Budușan 0 comentarii

Eugen Stoina va reveni de miercuri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a notificat DNA pe 11 ianuarie 2018, ora 19:30, că pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal referitor la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care aparţine şi care era condus de procurorul Eugen Stoina.

Accidentul s-a produs în Capitală pe 11 ianuarie 2018, în jurul orei 15, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate.

"Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul că cel care a produs accidentul de circulaţie, prin aceea că nu a păstrat distanţa regulamentară între vehicule, este procurorul Stoina Eugen şi că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Precizăm că în ziua producerii accidentului, acesta se afla în concediul legal de odihnă pentru perioada 11-12 ianuarie 2018, aprobat de şeful de secţie", arata DNA, într-un comunicat de presă.

Având în vedere aceste lucruri, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis către Secţia pentru Procurori a CSM solicitarea de aviz în vederea revocării procurorului Eugen Stoina din funcţia de procuror DNA. Totodată, magistratul a solicitat şi el încetarea activităţii la DNA. 

Iniţial, pe 11 ianuarie, procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi a transmis Secţiei pentru procurori a CSM solicitarea de aviz pentru revocarea lui Eugen Stoina din funcţia de procuror DNA.

 

Comentarii

loading...