Radu Mazăre, condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare

Radu Mazăre, condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare

Radu Mazăre a primit o condamnare de șase ani și șase luni de închisoare. Hotârârea a fost pronunțată cu scurt timp în urmă de magistrații Tribunalului Constanța.

Iulian Budușan 0 comentarii

Decizia anunțată astăzi nu este definitivă.

Radu Mazăre este acuzat că a vândut un teren din stațiunea Mamaia, mai exact din zona Cazinoului din stațiune, la un preț subevaluat. 

Acuzațiile procurorilor 

Iată de ce îl acuză procurorii DNA pe fostul edil al Constanței: 

"La data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 euro/m.p., a unui teren în suprafață de 15.465,91 m.p., situat în stațiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unității administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în aceeași calitate, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț modest, a două terenuri în suprafață de 11.890 m.p. și 502,81 m.p., aparținând Primăriei Constanța, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanța o pagubă de 2.971.420 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

Concret, inculpatul Mazăre Radu Ștefan a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina," se arată într-un comunicat al DNA. 

Comentarii

loading...