Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Radu Mazăre nu poate cere azil politic în Madagascar, pentru că acolo nu există această noțiune

Radu Mazăre nu poate cere azil politic în Madagascar, pentru că acolo nu există această noțiune

Radu Mazăre a fugit în Madagascar, în speranța că va primi azil politic. Fostul politician ar putea întâmpina, totuşi, greutăţi în obţinerea acestuia. Motivul? Legislația din Madagascar nu prevede noțiunea de azil politic.

Iulian Budușan 0 comentarii

Fostul primar Radu Mazăre primeşte o lovitură neprevăzută. A plecat din România în Madagascar, cu speranţa că autorităţile de acolo îl vor proteja, însă, potrivit România TV, fostul politician ar putea întâmpina, totuşi, greutăţi în obţinerea azilului politic. Motivul? Legislația din Madagascar nu prevede noțiunea de azil politic.

Jurnalistul Victor Ciutacu a luat legătura cu Radu Mazăre, după ce acesta a plecat în Madagascar. "Stă legal în Madagascar, are permis de ședere pe termen lung. Și-a luat rezidență pe termen lung, are o afacere împreună cu mai mulți oameni.", a declarat Victor Ciutacu, la România TV.

Pentru că are, însă, statut de investitor, Radu Mazăre are însă şanse să obţină dreptul de a locui permanent acolo.

Radu Mazare aşteaptă acum decizia judecătorilor Înaltei Curţi. Ar putea fi dat în urmărire internaţională dacă magistraţii îi vor schimba controlul judiciar cu arestarea preventivă în lipsă.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, sâmbătă, 30 decembrie, în jurul orei 12.00, poliţiştii Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă.

Contactat de poliţişti, fostul primar al Constanţei le-a spus că se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Măsura controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara, iar pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse, adaugă Poliţia Română.

Comentarii

loading...