Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Radu Soviani

Radu Soviani

Radu Soviani: Protocolul SRI este falsificat? CSAT ar trebui să se sesizeze

Documentul publicat de SRI ca fiind ,,protocolul secret”, acum declasificat, "prezinta numeroase dubii", avertizează analistul Radu Soviani.

Mihai Diac 0 comentarii

"Atunci când un protocol secret, neconstituţional, care adaugă la lege, este declasificat prin decizie CSAT, documentul desecretizat trebuie să fie dincolo de orice dubiu", notează Radu Soviani.

Totuşi, în opinia acestuia, documentul publicat de SRI şi prezentat ca fiind ,,protocolul secret” declasificat "prezinta numeroase dubii. Nu ma refer la modalitatea ticaloasa prin care oameni din SRI, pe baza acestui protocol, adaugau la lege, faceau instructie penala si dictau solutii/dirijau prin protocol ,,independenta” procurorilor și judecătorilor spre finalitatea dorită de ei (condamnare sau clasare pentru acoperiti/manivele SRI). Ma refer la ceva cel puțin la fel de grav: indicii de falsificare a documentului publicat astăzi, ca fiind cel declasificat".

"Ce conține cu adevărat pagina 17 din protocol (și 18)? De urgenta, CSAT ar trebui sa solicite publicarea exemplarului deținut și semnat de Ministerul Public, pentru verificarea conformitatii cu acest document publicat azi de SRI. Din observarea protocolului, la prima vedere, am identificat 6 indicii de fals in ,,protocolul” publicat. Ele se subsumeaza inlocuirii paginii 17  (și eventual 18) din protocol, cu altceva, oferindu-se publicului ca document ,,declasificat” altceva decat pagina 17 originala", explică Radu Soviani.

Comentarii

loading...