Radu Soviani  (Foto: Bihon)

Radu Soviani (Foto: Bihon)

Radu Soviani va fi audiat în Comisia SRI, după ce a acuzat nereguli privind protocolul SRI - Parchet

Jurnalistul Radu Soviani va fi audiat miercuri, de la ora 14 în Comisia parlamentară de control asupra SRI, după ce a semnalat nereguli referitoare la publicarea protocolului dintre SRI şi Parchetul General.

Mihai Diac 0 comentarii

"Documentul publicat de SRI ca fiind ,,protocolul secret” declasificat prezinta numeroase dubii. Nu ma refer la modalitatea ticaloasa prin care oameni din SRI, pe baza acestui protocol, adaugau la lege, faceau instructie penala si dictau solutii/dirijau prin protocol ,,independenta” procurorilor şi judecătorilor spre finalitatea dorită de ei (condamnare sau clasare pentru acoperiti/manivele SRI). Ma refer la ceva cel puţin la fel de grav: indicii de falsificare a documentului", a scris Radu Soviani pe blogul său, vineri, după publicarea protocolului, desecretizat, dintre SRI şi Parchetul General.

Jurnalistul Radu Soviani a semnalat câteva detalii pe care le consideră indicii de falsificare.

"În primul rând, o să observaţi că indicativul din josul paginii nu este imprimat la calculator. Menţiunea de pagină ,,17/18” este scrisă de mână, adăugată ulterior tipăririi documentului de 18 pagini. În al doilea rând, o să observaţi ştampila din dreapta jos de pe pagina 17 ca fiind alb negru. Fac precizarea că aşa cum arată documentul, el este tipărit faţă-verso. Pe fiecare pagină impară apare ştampila directorului SRI. Cu o mare diferenţă: pe toate paginile impare (cu excepţia paginii 17) ştampila este color. În pagina 17, ştampila este alb negru, sugerând că întreaga pagina este o copie după altceva. O expertiză adecvată ar putea dovedi dacă întâi a existat o pagină goală cu ştampila SRI (fotocopiată) după care a fost printat textul sau dacă ştampila a fost pusă ulterior şi întreaga pagină este fotocopiată. În mod cert, existenţa ştampilei alb-negru pe pagina 17 indică faptul că nu vorbim după un scan după documentul original prezentat astazi, ci eventual despre o copie, eventual falsificată avand in vedere si celelalte indicii (de la punctele 3-6). Vedeţi mai jos, spre exemplificare, stampila color care se regaseste pe toate paginile impare (cu exceptia paginii 16, unde avem stampila alb negru)", a explicat, pe blog, jurnalistul Radu Soviani.

Comentarii

loading...