4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRecord nedorit: un șofer a fost prins băut la volan de trei...

Record nedorit: un șofer a fost prins băut la volan de trei ori în două zile

Un bărbat de 40 ani a fost prins băut la volan pentru a treia oară în doar două zile iar polițiștii l-au reținut pentru ca, ulterior, să obțină pe numele său un mandat de arestare preventivă de 30 zile.

Șoferul a fost prins prima dată băut în timp ce conducea joi, 27 august, pe strada Bucura din Craiova. Aparatul etilotest a indicat atunci o valoare de 1,74mg/l alcool pur în aerul expirat, suficient de mult pentru a-i aduce un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

„Pe data de 28 august, în jurul orelor 20.30, bărbatul a fost depistat tot de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Donici, din localitate, deşi avea dreptul de a conduce suspendat, având o concentraţie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.”, a transmis biroul de presă al IPJ Dolj.

Două ore mai târziu, la ora 22.40, conducătorul auto a fost oprit în trafic tot în Craiova, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și, dus de Poliție la Spital, a refuzat să-i fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă ce i-a mai adus un dosar penal.

Bărbatul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentat sâmbătă instanţei de judecată care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. El este acum arestat preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă