Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rețea multinațională de trafic de droguri destructurată în Spania

Rețea multinațională de trafic de droguri destructurată în Spania

Au fost confiscate active utilizate de rețelele de criminalitate organizată în valoare de peste 8 milioane de euro și 75 de suspecți au fost arestați în timpul unei operațiuni asupra unei rețele internaționale de trafic de marijuana care operează din provincia spaniolă Granada.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Denumită „Vangelis”, această operațiune a fost condusă de Garda civilă spaniolă (Guardia Civil) care a colaborat strâns în acest caz cu Biroul Central de Investigații al Poliției Poloneze (Centralne Biuro Śledecze Policji) și Europol.

În timpul campaniei, anchetatorii spanioli au executat 24 de mandate de căutare și au găsit 2.690 de plante de canabis cu o valoare în piață de peste 3 milioane de euro. Au fost confiscate în total 36 de proprietăți și 50 de vehicule, evaluate la peste 8 milioane de euro, precum și aproape 200 000 EUR în numerar. În plus, conturi bancare ale infractorilor, conținând aproximativ 370 000 de euro, au fost blocate.

69 de resortisanți spanioli și 6 resortisanți polonezi au fost aduși în fața justiției pentru a răspunde acuzațiilor de trafic de droguri și spălare de bani.

Rețea criminală multinațională extrem de sofisticată

Această operațiune este punctul culminant al unei investigații care a început în noiembrie 2017, după ce rețeaua criminală a intrat în vizorul organelor de ordine spaniole pentru producerea și distribuirea cantităților mari de marijuana destinate pieței europene. Condusă din Polonia, această rețea a fost structurată ierarhic cu majoritatea membrilor săi aflați în Granada, Spania, fiecare având un rol specific: exista o rețea de cultivatori care a furnizat organizației plante de marijuana, o rețea de membri care recoltau mugurii pentru expediere ulterioară, o filială specifică dedicată ambalării și depozitării drogurilor și o altă astfel de sucursală responsabilă cu transportul și distribuirea ulterioară pe piața europeană.

Marijuana trebuia să treacă un control de calitate înainte de a fi încărcată în camioane pentru o distribuție internațională ulterioară, sarcină care a fost îndeplinită de unul dintre liderii organizației criminale.

Destructurarea a fost realizată sub forma unei investigații financiare, la reușita căreia Garda Civilă spaniolă și Centrul European de Criminalitate Financiară și Europeană au colaborat îndeaproape pentru a obține suficiente dovezi, astfel încât să poată anihila această organizație criminală în baza comiterii infracțiunilor de spălare de bani. Drept urmare, au fost confiscate bunuri infracționale în valoare de peste 8 milioane de euro, iar conturi bancare totalizând 370 000 de euro au fost înghețate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...