Stelian Ion (Foto: Facebook)

Stelian Ion (Foto: Facebook)

România face eforturi fără precedent pentru a combate corupția, anunță ministrul Justiției

România face eforturi fără precedent pentru a combate corupția, a anunțat ministrul Justiției, Stelian Ion.

Mihai Diac 0 comentarii

România face eforturi "fără precedent" pentru a combate corupția, a anunțat ministrul Justiției, Stelian Ion, în cadrul unei sesiuni speciale a Adunării Generale a ONU.

"Am susţinut o alocuţiune la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei - ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei", a anunțat ministrul Stelian Ion, citat într-un comunicat de presă difuzat de Ministerul Justiţiei.

Ministrul român al Justiției a exprimat această poziție în cadrul unei sesiuni speciale a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei, sesiune care s-a desfășurat în perioada 2 - 4 iunie 2021 la New York.

În acest context, ministrul Stelian Ion a salutat introducerea luptei împotriva corupţiei pe agenda Adunării Generale, întrucât corupția facilitează activitatea grupurilor de crimă organizată. O poziție similară va avea și România, în ceea ce privește politica penală în chestiunea macro-criminalităţii, "inclusiv a celei de mediu", precizează Ministerul Justiției.

Ministrul român a reamintit importanţa utilizării consecvente a Convenţiei ONU împotriva corupţiei (UNCAC) şi a Convenţiei ONU împotriva criminalităţii transnaţionale organizate (UNTOC), ca instrumente esenţiale de consolidare a cooperării judiciare internaţionale în materie penală.

Ministrul Stelian Ion s-a referit și la Strategia Naţională Anticorupţie, care este în lucru în România, precum şi la recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, în gama de instrumente destinate contracarării corupţiei.

Citește totul despre:

#justitie #onu #stelian ion

Comentarii

loading...