8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSebastian Ghiță, victorie în fața DNA: Decizia magistraților de la Tribunalul Prahova

Sebastian Ghiță, victorie în fața DNA: Decizia magistraților de la Tribunalul Prahova

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, în data de 2 martie, o cerere a administratorului judiciar şi a dispus intrarea în procedura generală a falimentului a debitorului SC Asesoft International SA.

Faţă de această societate fusese deschisă procedura generală a insolvenţei în noiembrie 2015, la cererea unei creditoare.

Prin decizia din 2 martie, instanţa a dispus, printre altele, dizolvarea societăţii debitoare, în condiţiile în care procurorii DNA Ploieşti au cerut, anul trecut, Tribunalului Prahova interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, firme controlate de Sebastian Ghiţă, puse sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

La acel moment, cererea anchetatorilor a fost aprobată, instanţa prelungind ulterior, de mai multe ori, această măsură preventivă, interdicţia fiind valabilă şi în prezent.

Conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată, dosarul având ca obiect ‘procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată’ în care SC Asesoft International SA are calitatea de debitor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova la data de 11 august 2014.

În aceeaşi cauză apar şi câteva zeci de creditori, între care bănci, primării, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi ANCOM.

Decizia privind intrarea în procedura generală a falimentului a SC Asesoft International SA nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la comunicare, a relatat Agerpres.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă