Simona Camelia Marcu, președinta CSM

Simona Camelia Marcu, președinta CSM

Secția pentru procurori a CSM critică poziția celor doi membri care cereau anchetarea magistraților

Secţia de procurori din cadrul CSM susţine, într-un comunicat de presă, că dezaprobă poziţiile exprimate de anumiţi membri ai CSM.

Mihai Diac 0 comentarii

Secția pentru procurori din CSM face aluzie la poziția lui Victor Alistar (membru CSM din partea societății civile), care cerea anchete de urgenţă şi începerea urmării penale in personam pentru magistraţii care ar fi implicaţi în posibila trucare a anchetelor penale în dosarele de la DNA Ploieşti.

"Ca urmare a informaţiilor transmise succesiv în spaţiul public începând cu data de 11 februarie 2018 referitoare la activitatea unor procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a luat act că aspectele semnalate fac obiectul verificărilor Inspecţiei Judiciare, precum şi obiectul unor cauze penale înregistrate pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţia reafirmă că într-o societate democratică, respectarea competenţelor instituţionale este o valoare fundamentală.

În acest context, dezaprobăm poziţiile exprimate public care tind să emită concluzii înaintea finalizării procedurilor în curs. Astfel de poziţii sunt veritabile presiuni asupra organelor abilitate, singurele în măsură să desfăşoare verificări, într-un cadru legal, asupra tuturor imputaţiilor factuale şi să furnizeze concluzii motivate.

De asemenea, dezaprobăm poziţiile publice ale membrilor societăţii civile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, referitoare la necesitatea îndeplinirii unor acte procesuale, apreciind că reprezintă forme de presiune şi imixtiune de neacceptat în activitatea magistraţilor învestiţi cu soluţionarea unor cauze penale aflate pe rol.

Secţia pentru procurori aşteaptă clarificarea cu celeritate, într-un cadru legal, a tuturor aspectelor apărute în spaţiul public", precizează comunicatul transmis, miercuri, de Secția pentru procurori a CSM.

Comentarii

loading...