Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Șeful Combinatului de la Galați a fost pus sub acuzare în dosarul fostului ministru Costel Alexe

Un foarte important responsabil din industria siderurgică a fost pus sub acuzare în dosarul în care Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, este cercetat pentru luare de mită.

Mihai Diac 0 comentarii

Un foarte important responsabil din industria siderurgică a fost pus sub acuzare în dosarul în care Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, este cercetat pentru luare de mită.

Potrivit unor surse judiciare, persoana pusă sub acuzare, joi, este Bogdan Grecu, directorul general al combinatului siderurgic Liberty (fostul Sidex) de la Galați. Bogdan Grecu este cel suspectat că i-ar fi dat lui Costel Alexe foloase necuvenite constând din 22 de tone de tablă, în valoare de 103.000 de lei.

La data faptelor, Costel Alexe era ministru al Mediului. Procurorii susțin că, în schimbul acestor beneficii materiale, Costel Alexe era rugat să deblocheze alocarea de către Comisia Europeană a peste 5 milioane de certificate de carbon către combinatul de la Galaţi. Ministrul Mediului mai era rugat să fie binevoitor cu privire la un depozit de deșeuri neconforme care era folosit de combinatul de la Galați.

„Produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, suspect în cauză, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictive”, a anunțat DNA.

Costel Alexe este un important lider PNL, fiind în prezent președintele filialei județene Iași a PNL și președinte al Consiliului Județean Iași. El a fost ministru al Mediului în Guvernul Orban. Un detaliu interesant, prezentat de site-ul viata-libera.ro, este că, în decembrie 2019, imediat după instalarea Guvernului Orban, la București a avut loc o întrevedere între premierul Orban și o delegație a combinatului de la Galați. Din delegația combinatului au făcut parte omul de afaceri Sanjeev Gupta - patronul Liberty - și Bogdan Grecu - directorul său general.

Comentarii

loading...